Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Campanie de promovare a României ca destinație turistică pe străzile din Paris

paris_turism.jpg

Mesaj care invită la vizitarea Castelului Peleș pe un autobuz din Paris, în apropiere de Musée d'Orsay, septembrie 2023
Sursa imaginii: 
Petru Clej / RFI Romania

În perioada 6-26 septembrie, pe străzile din Paris, se derulează o campanie outdoor de promovare a României ca destinaţie turistică, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti francezi în România, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, citat de G4Media.

”Campania outdoor are scopul de a atrage atenția publicului francez asupra României ca destinație turistică și de a transmite un mesaj de impact, cu accent pe patrimoniul cultural și natural al țării noastre.

Acțiunea se derulează în două etape: prima a constat în afișarea, în perioada 06 – 12 septembrie a.c., a două imagini reprezentative pentru țara noastră pe 103 panouri publicitare de mari dimensiuni (8mp), în punctele cheie din centrul Parisului;

A doua etapă, care se desfășoară în perioada 13 – 26 septembrie a.c., a vizat colantarea celor 17 autobuze turistice folosite pentru vizitarea punctelor cheie din capitala franceză.

Totodată, este important de menționat că perioada de desfășurare a campaniei coincide cu începutul Cupei Mondiale de Rugby, al treilea cel mai mare eveniment sportiv la nivel mondial după Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice, organizat în acest an în Franța.

La acest eveniment sunt așteptați peste 3 milioane de turiști, care vor intra și ei în contact cu mesajele de promovare ale României ca destinație turistică”, precizează Ministerul.

 

 

”Toate panourile se găsesc în poziţii cu vizibilitate mărită în oraş, unul dintre acestea aflându-se chiar pe celebrul bulevard Champs-Élysées. Se estimează, totodată, că această etapă a campaniei va ajunge la peste 15 milioane de persoane, din care aproximativ 2,5 milioane din rândul francezilor cu studii superioare şi un buget mare pentru vacanţe şi călătorii”, au transmis oficialii ministerului citați de G4Media.

Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, piaţa franceză reprezintă o piaţă prioritară pentru România, conform statisticilor oficiale Franţa clasându-se în topul primelor 10 ţări ai căror cetăţeni vizitează ţara noastră.

Totodată, Consiliul de Brand Turistic Naţional situează Franţa printre cele 7 ţări declarate ca fiind prioritare pentru promovarea turistică externă, alături de state precum Italia, Germania, UK, Israel, Spania sau Polonia.