Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai multe decese într-un atac armat la un spital universitar din Rotterdam

olanda.jpg

Atac armat în Rotterdam, Țările de Jos, 28 septembrie 2023. Mai multe ambulanțe și forțe de ordine sunt la fața locului.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Piroschka van de Wouw

Mai multe persoane au fost ucise joi seară, la Rotterdam (Țările de Jos), după ce un bărbat în vârstă de 32 de ani a deschis focul într-o sală de curs a unei universități medicale și într-o clădire din apropiere, a transmis poliția citată de Reuters.

Un suspect în vârstă de 32 de ani a fost arestat după ce poliția a confirmat că au fost trase focuri de armă la un centru medical din Rotterdam și într-o clădire din apropiere. Bărbatul sub heliportul spitalului. Este vorba despre un localnic, suspectat de comiterea ambelor atacuri. Deocamdată, anchetatorii nu au precizat care a fost motivul comiterii celor două atacuri armate.

Presa locală notează că au fost semnalate incendii în ambele locuri. Poliția a confirmat că sunt decese multiple și că familiile victimelor sunt informate despre tragedii.Nu este clar câteva victime sunt la cele două adrese.

Materiale video postate online arătau cum polițiștii îi îndrumau pe studenții îmbrăcați cu halate să fugă din clădire, în timp ce echipaje ale forțelor de ordine soseau la fața locului.

Într-un material video apare și un bărbat încătușat, îmbrăcat cu pantaloni de camuflaj. Forțele de ordine au subliniat că nu sunt indicații că ar fi și un al doilea atacator.