Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anunţ pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al R.Moldova, publicat de bestjobs.md

35 de persoane au răspuns unui anunţ publicat pe site-ul bestjobs.md pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova. La capitolul cerinţe, se menţionează: o persoană "capabil(ă), cu experienţă în condus ţări, dornic(ă) să rămână în istorie şi să se îmbogăţească doar din salariu".

Şi tot la cerinţe, se menţionează "abilitatea de a citi clar discursuri şi comunicate de presă", "experienţă de minim doi ani în posturi din conducerea ţării", "cunoştinţe de gramatică", dar şi "cunoaşterea perfectă a limbilor română şi rusă". "Abilitatea de a vorbi cu accent moldovenesc" sau "fizic plăcut" sunt alte aspecte ce ar putea avantaja candidaţii.

Cei care prezintă aptitudini de navigare pe Internet, cunoştinţe de Word, Paint, Solitaire sau Black Jack se pot considera din start avantajaţi.

Responsabilităţile postului includ "organizarea şi conducerea de şedinţe, verificarea zilnică a bugetului statului, deplasarea în teren", dar şi "posibilităţi de călătorii în străinătate. Postul este valabil patru ani iar persoana care îl va ocupa va avea misiunea de a crea un mediu economic şi social "care să-i convingă pe moldovenii din străinătate să se întoarcă în ţară (sau să regrete că nu se întorc)", dar şi să protejeze populaţia "pe cât posibil de tot felul de crize, mai ales politice" -se arată în anunţul postat pe bestjobs.md. În cazul în care va îndeplini obiectivele, persoana angajată "va fi poleită cu aur" sau chiar cu platină în cazul în care le va depăşi.

Potenţialii candidaţi sunt însă avertizaţi că, în cazul neîndeplinirii obiectivelor, vor primi "comentarii negative pe Facebook, Linkedin şi pe blogul personal", "suficiente cât să nu mai fie angajaţi de nici o ţară". Plus returnarea a 80 la sută din salariul primit.