Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cu cat se scumpeste RCA si de ce.

Reprezentanţii companiilor de asigurări declară că în acest moment pe piaţa românească se formează un sistem logic de funcţionare a asigurării auto. Aplicarea constatului amiabil a făcut ca o bună parte dintre şoferii care au accidente uşoare nu se mai prezintă la poliţie, ceea ce înseamnă că practic nu mai primesc penalizări în puncte sau în bani.

Reprezentanţii companiilor de asigurări declară că în acest moment pe piaţa românească se formează un sistem logic de funcţionare a asigurării auto. Aplicarea constatului amiabil a făcut ca o bună parte dintre şoferii care au accidente uşoare nu se mai prezintă la poliţie, ceea ce înseamnă că practic nu mai primesc penalizări în puncte sau în bani. Dar prin aplicarea de anul viitor a sistemului bonus-malus, şoferii care produc daune vor trebui să achite mai mult pentru plata asigurării obligatorii, RCA.

Societăţile de asigurări reclamă creşterea pentru anul viitor a asigurării auto obligatorii, RCA. Una din motivaţii este devalorizarea, anul acesta, a leului în raport cu euro. Un alt argument adus în discuţie este cel al creşterii numărului de accidente auto. Evident, şoferii nu sunt deloc fericiţi atunci când aud aceste veşti.

Invitaţi: Radu Mustatea, preşedinte Astra Asigurări, Alexandru Ciuncan, Business Development Director al Media XPRIMM.