Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În Japonia, poliţişti deghizaţi în femei momesc hoţi

Poliţişti japonezi deghizaţi în femei şi experţi în arte marţiale împânzesc noaptea străzile din centrul oraşului, Nagoya, pentru a aresta hoţii. Din luna octombrie, aceste doamne drăguţe, echipate cu peruci, tocuri cui, dar mai ales cu poşete de lux, servesc drept momeală pentru a atrage hoţii.

Poliţişti japonezi deghizaţi în femei şi experţi în arte marţiale împânzesc noaptea străzile din centrul oraşului, Nagoya, pentru a aresta hoţii.

Din luna octombrie, aceste doamne drăguţe, echipate cu peruci, tocuri cui, dar mai ales cu poşete de lux, servesc drept momeală pentru a atrage hoţii.

Candidaţii trebuie să răspundă unor criterii precise – să fie svelţi şi cu centura neagră în judo sau karate. "Poliţiştii solizi ar fi imediat demascaţi ", a explicat un ofiţer citat de cotidianul japonez Asahi.

Un membru al echipei cu talie de manechin (înălţime 1,71 metri şi 61 de kilograme) este mândru de misiunea sa: "Este laş să ataci femei lipsite de apărare".

Asemănarea dintre poliţiştii deghizaţi cu membrele sexului frumos a dus uneori la confuzii: un tânăr poliţist povesteşte despre panica pe care a trăit-o în momentul în care o maşină a oprit în dreptul său, iar şoferul acesteia i-a propus o plimbare prin oraş.

Jurnalul Asahi precizează că unitatea specială nu a făcut nicio arestare până acum.