Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Am avut un accident cu masina. Cum rezolv problema?

Vom descrie traseul pe care trebuie să-l urmeze un şofer pentru a rezolva problemele legate de accident: constatarea amiabilă a accidentului, întocmirea dosarului pentru societatea de asigurare, drumul la service-ul auto şi, în fine, piesele, originale sau second-hand, care se montează pe maşina avariată.

O dată ajunşi la service-ul auto, veţi fi puşi în faţa unei alegeri aparent dificile: să înlocuiţi piesele avariate cu altele originale şi noi, saucu unele originale care provin de la maşini dezmembrate (care costă aproximativ jumătate din preţul celor noi) sau cu piese aşa-numite after-market, piese care sunt produse în diverse zone ale lumii.

Acestea din urmă costă aproximativ jumătate din preţul celor care provin din dezmembrări. Sfatul specialiştilor estesăvă ghidaţi după zicala: "sunt prea sărac pentru a cumpăra un lucru ieftin".

Invitaţi: Maria Boghian, preşedinte Asociaţia Naţională a Societăţilor de Dezmembrare Auto şi Reciclare (ANSDAR), Viorel Vasile, director general Safety Broker, Nicolae Ganea administrator dezmembrari.ro si Sergiu Costache, director executiv revista XPRIMM Asigurări şi Pensii.