Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nunta prinţului William, mană cerească pentru economie

william-printul-william-kate-middleton-20101118144554.jpg

Prinţul William şi Kate Middleton.

Căsătoria prinţului William cu iubita sa, Kate Middleton ar putea aduce economiei britanice venituri de peste 620 de milioane de lire sterline, adică 730 de milioane de euro. Numai cumpărăturile pentru celebrarea căsătoriei regale aşa cum se cuvine - în special alimente şi băuturi - vor genera venituri de 380 de milioane de euro.

Căsătoria prinţului William cu iubita sa, Kate Middleton ar putea aduce economiei britanice venituri de peste 620 de milioane de lire sterline, adică 730 de milioane de euro.

Numai cumpărăturile pentru celebrarea căsătoriei regale aşa cum se cuvine - în special alimente şi băuturi - vor genera venituri de 380 de milioane de euro, afirmă experţii cabinetului de cercetări economice Verdict.

Vânzările de farfurii şi ceşti din porţelan cu efigia cuplului şi alte suveniruri se vor ridica, la rândul lor, la cel puţin 30 de milioane de euro.

Beneficiile financiare aduse de acest eveniment în sectorul transporturilor şi al turismului sunt evaluate la peste 250 de milioane de euro.

Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia au o relaţie de aproape zece ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.

Căsătoria lor va avea loc în primăvara sau în vara anului 2011, la Londra.