Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța își va supraveghea mai bine frontierele

brice-hortfeux.jpg

Brice Hortefeux ,ministrul francez de Interne

Ministrul de interne francez a acordat un interviu ziarului Le Figaro în care explică clar care vor fi prioritățile la capitolul imigrație.

„Imigrația ilegală trebuie să scadă şi va scădea”, spune el. Franța, adaugă ministrul de resort, „va continua să combată cu energie toate rețelele specializate în traficul de persoane şi pe mafioții implicați în această formă de sclavie modernă pe care o reprezintă acest tip de trafic. Dacă anul trecut au fost dezmembrate în Franța 126 de filiere clandestine, anul acesta numărul filierelor dezmembrate este de 156”. Din 2007 încoace, mai precizează Brice Hortefeux, au fost trimiși înapoi în ţările lor de origine 106.000 de imigranți clandestini. Iar de la începutul acestui an, 25.500 de imigranți ilegali au fost repatriați.

Franța își va supraveghea mai bine şi frontierele, subliniază ministrul de interne, precizând că în ultimii 3 ani li s-a interzis intrarea în Franța unui mare număr de persoane, în jur de o sută de mii.

În altă ordine de idei, în Franța, dar şi în alte ţări ale Europei Occidentale, a crescut numărul persoanelor care cel azil politic. Cele mai multe cereri sunt depuse în Statele Unite, pe locul al doilea fiind Canada şi pe locul al treilea Franța. În Europa, cererile de azil politic au crescut cu 18 la sută în Germania, cu 24 la sută în Austria şi cu 40 la sută în Belgia.

Brice Hortefeux reamintește un principiu fundamental al Franței la capitolul imigrației: dreptul ei de a-i alege pe cei pe care dorește să-i primească pe teritoriul Hexagonului. Integrarea străinilor în Franța depinde de succesul luptei împotriva imigrației clandestine, mai arată ministrul francez de interne.

 
Franța își va supraveghea mai bine frontierele