Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii nu mai au bani de restaurant

restaurant-interior-mese-aranjate-frumos.jpg

Trei sferturi dintre români ies mai rar la restaurant.

Trei din patru români ies mai rar în restaurante şi baruri, din cauza crizei. Iată ce arată un sondaj realizat pe internet de bursa_de_reclama.ro.

O altă concluzie a raportului : 20% dintre cei intervievaţi nu au luat masa în oraş în ultima jumătate de an.

Potrivit studiului, trei din patru români frecventează mai rar restaurantele şi barurile, din cauza crizei, iar 60% plătesc mai puţin de 50 de lei la o ieşire. O altă concluzie : una din cinci persoane declară că nu a luat masa în oraş în ultimele şase luni. Doar 5,6% dintre cei intervievaţi îşi permit o ieşire la restaurant în fiecare zi, o treime, săptămânal şi un sfert, cel puţin o dată pe lună.

Cei mai mulţi sunt cei care ies în oraş o dată la trei luni. Valoarea medie a consumaţiei, la cea mai recentă ieşire în oraş a fost de 83 de lei, însă există o discrepanţă mare între diferitele categorii de clienţi. Un sfert dintre participanţii la sondaj a cheltuit la ultima ieşire între 50 şi 100 de lei, în timp ce doar 17% au plătit peste 100 de lei.

Restaurantele de tip pizzerie sunt cele mai populare în rândul românilor (42%), urmate aproape de fast-food-uri.

În ce priveşte obiceiurile de consum, doar 5% dintre cei chestionaţi spun că preferă băuturi alcoolice la ieşirile în oraş.

Trei din patru persoane spun că promoţiile şi reducerile sunt considerate destul de importante în actualul context economic.