Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vremea rea ia prizonieră Europa

ninsori-autostrada-inzapezita.jpg

Ninsorile afectează traficul în Europa.

Un val de vreme rea s-a abătut asupra Europei sâmbătă dimineață, provocând haos în trafic. Temperaturile au scăzut cu mult sub zero grade Celsius, potrivit CNN. Din Irlanda de Nord până în Bulgaria, viscolul a făcut ca în unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri masive, în timp ce altele au fost chiar închise. Multe zboruri au fost fie amânate, fie anulate cu totul sâmbătă.

În Irlanda, Serviciul Meteorologic a prognozat ger, gheață și ceață în timpul dimineții, polei și ninsoare după-amiaza. Temperaturile ar urma să scadă la patru până la opt grade sub zero sâmbătă noapte.

Irlanda de Nord a fost acoperită săptămâna aceasta cu cele mai severe căderi de zăpadă din ultimii 25 de ani. Poliția nord-irlandeză i-a avertizat pe șoferi să evite drumurile necunoscute și să călătorească doar dacă este absolut necesar.

În Germania, aeroportul din Frankfurt era încă afectat de ninsori sâmbătă dimineață. Aproximativ 80 de zboruri erau anulate în prima parte a zilei de sâmbătă, iar alte curse înregistrau întârzieri.

Angajații aeroportului încercau dimineață să curețe avioanele de gheață. Circa trei mii de pasageri au fost afectați încă de vineri. Situația s-a îmbunătățit sâmbătă, iar călătorii au primit mâncare și apă.

Probleme similare sunt și în Amsterdam : vremea rea a făcut ca aproximativ 250 de zboruri să fie anulate. Mii de pasageri au rămas vineri pe aeroportul Schiphol.

În Bulgaria, partea de est a țării se află sub zăpadă de trei zile. Stratul de omăt se apropie de un metru pe alocuri. Principala autostradă, aeroportul și portul din Varna au fost închise vineri. Multe drumuri rămân închise, iar orașe și sate sunt în continuare fără apă sau curent electric.

În Londra, zăpada a dus la anularea unor zboruri pe aeroportul Heathrow.