Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turist ucis de ţurţuri

Tragedie pe Transfăgărăşan. Un turist a murit, duminică, după ce a fost lovit de un sloi de gheaţă de mari dimensiuni căzut de pe o copertină betonată. Incidentul s-a petrecut la aproximatitiv trei kilometri de Piscu Negru, unde victima mersese, împreună cu mai multe persoane, să facă fotografii.

Potrivit directorului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au fost sesizaţi prin 112 că pe Transfăgărăşan există un turist decedat, după ce un sloi de gheaţă s-a desprins de pe o copertină betonată şi a căzut peste el, provocându-i leziuni craniene şi toracice grave.

"Incidentul a avut loc pe DN 7 C, Transfăgărăşan, între Cota 2000 şi tunel, la o copertină rutieră betonată, unde un ţurţur de mari dimensiuni s-a desprins şi a căzut peste un turist în vârstă de 43 de ani, din Craiova, accidentându-l mortal. Bărbatul a murit după ce fost lovit la cap şi în zona toracelui. Drumul de acces în zonă este dificil, este zăpadă, iar salvamontiştii au plecat pentru a prelua victima", a declarat Ion Sănduloiu.

Potrivit acestuia, bărbatul făcea parte dintr-un grup de cinci turişti care ar fi lăsat autoturismul la Piscu Negru, drumul în amonte fiind închis circulaţiei rutiere în această perioadă, şi se îndreptau pe jos spre zona Capra.