Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noul Cod al Muncii sfidează directivele UE

Semnalul de alarmă este tras de mai mulţi specialişti în dreptul muncii. Experţii susţin că obligarea angajatului de a proba în instanţă reaua intenţie a patronului încalcă prevederile europene privind discriminarea.

Noul Cod al Muncii a stârnit controverse atât în rândul sindicatelor cât şi în cel al patronatelor. Specialişti în Dreptul Muncii, citaţi de Evenimentul Zilei, susţin că noul cod sfidează directivele Uniunii Europene. Unul din argumentele aduse se referă la faptul că în varianta iniţială, angajatorul putea concedia oricând un salariat în schimbul a două salarii, în noua variantă, concedierile se pot face mult mai uşor.

Astfel, „modificările aduse Codului Muncii de Ministerul Muncii, pentru a treisprezecea oară, le sunt nefavorabile angajaţilor, care vor fi expuşi unei insecurităţi pe piaţa muncii”, susţin experţii, subliniind faptul că propunerile vizează transformarea în regulă a încheierii contractelor pe perioadă determinată, în paralel cu închirierea de forţă de muncă fără piedici şi posibilitatea de a ţine în probă un număr nelimitat de angajaţi.

Codul Muncii pe care îl propune Guvernul, încalcă dreptul salariaților la un loc de muncă stabil”, este de părere Mariana Kniesner, vicepreședinte BNS.

Așadar, liderii sindicali resping noul proiect al Codului Muncii. Dintre cele 79 de articole care vor fi modificate în Codul Muncii, 10 sunt în favoarea salariatului, 45 îl avantajează pe angajator, iar 24 sunt neutre.

 
Magazin European cu Andreea Pietroşel