Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amenzi sporite pentru aeroporturile britanice

aeroport-multi-pasageri-care-asteapta.jpg

Aeroporturile britanice ar putea primi amenzi, dacă-și mai lasă pasagerii să aștepte zile în șir.

Aeroporturile britanice, care afectează deplasările pasagerilor ar putea primi amenzi mai mari. Guvernul Marii Britanii pregăteşte o nouă legislaţie în acest sens, potrivit publicaţiei Sunday Times. Probleme din cauza vremii au fost pe mai multe aeroporturi europene. Între timp, traficul aerian a revenit aproape la normal.

Ministrul britanic al Transporturilor, Philip Hammond spune că este inacceptabil ca administratorul aeroportului Heathrow, BAA să nu fie sancţionat, după ce traficul a fost dat peste cap timp de câteva zile. "Trebuie să primească o amendă pentru aceste disfuncţionalităţi", consideră el. În prezent, aeroportul Heathrow nu poate fi amendat.

Compania care administrează aeroportul londonez a anunţat că va declanşa o anchetă în cazul haosului provocat de vremea nefavorabilă. Sute de curse aeriene au fost anulate pe acest aeroport, unul dintre cele mai mari și mai frecventate din Europa.

"Comisia va stabili ce nu a funcţionat la Heathrow şi va analiza capacitatea noastră de a ne pregăti şi de a reacţiona mai eficient în cazul intemperiilor", declară directorul general al BAA, Colin Matthews.

Aeroportul Heathrow a fost blocat, din cauza ninsorilor de săptămâna trecută. Mii de pasageri au fost blocaţi câteva zile în terminaluri.

Probleme au fost pe mai multe aeroporturi europene. Între timp, traficul aerian a revenit la normal, sâmbătă dimineaţă, pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, după ce numeroase curse fuseseră anulate vineri, din cauza zăpezii şi a frigului. O îmbunătățire a traficului aerian şi feroviar s-a înregistrat şi în Germania.