Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sport extrem pe trotuarele Moscovei

zapada-ploaie-inghetata-moscova.jpg

Crengile copacilor au îngheţat în Rusia, din cauza fenomenului numit "ploaie îngheţată".

Traficul aerian este perturbat serios în Rusia. Câteva zeci de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri, luni, 27 decembrie, pe principalele două aeroporturi internaţionale din Moscova. Rusia continuă să se lupte cu ninsorile, viscolul şi poleiul. Moscova a devenit un imens patinoar.

Zece zboruri aveau în continuare întârzieri, luni, pe aeroportul internaţional Domodedovo din Moscova, închis şi rămas fără electricitate timp de mai multe ore, duminică.

Probleme şi pe celălalt aeroport internaţional, Şeremetievo : aproximativ 30 de zboruri au fost anulate luni, iar multe altele au înregistrat întârzieri.

Traficul rutier a fost şi el dat peste cap. Douăsprezece linii de tramvai şi troleibuz din Moscova încă nu funcţionau luni, din cauza îngheţării liniilor de transmisie electrică.

Pietonii din Moscova au avut şi ei mult de furcă, din cauza poleiului de pe străzi. Mersul pe trotuare a devenit sport extrem, după ploaia îngheţată de vineri seara. Peste 1.300 de oameni au fost răniţi, în ultimele 24 de ore.

Alte 27 de persoane s-au trezit cu crengi în cap, după ce ramurile copacilor au îngheţat pur şi simplu.

O ploaie îngheţată a căzut vineri şi sâmbătă în Moscova, transformată aproape instantaneu într-un imens patinoar. Trotuarele, copacii şi maşinile au fost acoperiţi cu gheaţă în numai câteva ore.

Vremea rea a afectat şi alimentarea cu energie electrică. Circa 67 de mii de persoane nu aveau curent electric, luni, la Moscova şi în alte regiuni din centrul Rusiei, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.