Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Capitală: Peste 160 de pluguri în stradă

Autorităţile dau asigurări că situaţia este sub control în condiţiile în care în Bucureşti s-a acţionat încă din noaptea de duminică spre luni cu materiale antiderepante. Peste 160 de pluguri pentru deszăpezire acţionează, luni, începând de la ora 14.00, în Capitală, a anunţat, luni, viceprimarul Capitalei Victor Iovici.

Potrivit viceprimarului Capitalei Victor Iovici, "s-a acţionat cu substanţe antiderapante pe majoritatea arterelor de circulţie, în pante, rampe, poduri, dar mai ales pe arterele din Urgenţa I. A fost acordată o atenţie sporită gurilor de metrou, refugiilor RATB, staţiilor de salvare, zonelor din apropierea unităţilor de învăţământ şi pasajelor."

 După ora 16, au fost scoase în stradă peste 160 de pluguri.

Viceprimarul a spus că traficul rutier la nivelul municipiului Bucuresti se desfăşoară în conditii normale de iarnă, asfaltul fiind la negru, dar le-a cerut operatorilor să intervină pe tot parcursul nopţii, mai ales că prognoza meteo anunţă ninsori şi ger până marţi.

Pentru bucureştenii în nevoie au fost puse la dispoziţie ceaiuri şi apă caldă în cantinele aflate în subordinea Primăriei Bucureşti, respectiv Sfântul Constantin numărul 8 şi Calea Grivitei numărul 216, ambele în sectorul 1, Agricultori numărul 44 şi Bulevardul Dacia numărul 196, ambele în sectorul 2 şi din Calea Ferentari numărul 91, sector 5.

Totodată, în Calea Şerban Voda 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio Medicale al Municipiului Bucureşti, oamenii străzii vor primi îngrijiri
şi mâncare caldă.

Orice caz de oameni fără adăpost poate fi sesizat la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.