Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Program special de Sărbători RATB şi Metrorex

De sărbători transportul în comun va circula cu un program prelungit. Metroul va circula, în zilele de 1 si 2 ianuarie, după programul specific zilelor de sărbaătoare. RATB a prelungit programul de circulaţie pentru 29 de linii de transport în comun, care au funcţionat la intervale de 30 de minute.

Potrivit Metrorex, garniturile de metrou vor circula la interval de 10-12 minute pe Magistralele 1 (Pantelimon - Dristor) şi 3 (Preciziei - Anghel Saligny). Pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) trenurile de metrou vor circula la un interval de 8-9 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord - 1 Mai), trenurile vor circula la intervale de 7-9 minute.

În funcţie de numărul călătorilor înregistraţi, Metrorex va introduce garnituri suplimentare pentru micşorarea intervalului de succesiune dintre trenuri. În noaptea de Revelion, între orele 23:30-05:30, RATB a prelungit programul de circulaţie pentru 29 de linii de transport în comun, care vor funcţiona la intervale de 30 de minute.

Ca urmare a organizarii Revelionului în Piata George Enescu şi Piaţa Constituţiei, în perioada 31 decembrie 2010 ora 19.30 - 1 ianuarie 2011, ora 2.00, se închide traficul rutier general pe Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Strada Ion Câmpineanu), pe Strada Ştirbei Vodă (între Strada Luterană şi Calea Victoriei), Strada George Enescu, Strada Episcopiei, Strada Dem Dobrescu, Strada C.A. Rosetti, precum şi pe Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Naţiunile Unite (în zona Palatului Parlamentului).

Din această cauză, în 31 decembrie 2010, începând cu ora 19.30 si până la retragere, liniile RATB care tranzitează zonele amintite vor funcţiona pe trasee modificate.