Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şerpii şi crocodilii invadează casele australienilor

australia-inundatii-sarpe.jpg

Şerpii veninoşi au invadat zonele inundate din Australia.

Pericol mortal pentru echipele de intervenţie care acţionează în zonele afectate de inundaţii în Australia : agenţii care împart ajutoare populaţiei sinistrate au oprit distribuţia proviziilor, de teama şerpilor veninoşi.

Primarul oraşului Rockhampton s-a supărat pe localnici. Brad Carter a intrat în conflict cu locuitorii oraşului rural şi minier din nord-estul Australiei, care refuză să-şi părăsească locuinţele. Acest lucru obligă echipele de intervenţie să se expună riscului de a intra în apa în care colcăie şerpi veninoşi şi crocodili.

Din cauza inundaţiilor, reptilele şi-au părăsit habitatul lor natural şi au invadat casele localnicilor.

Prin urmare, furnizarea de ajutoare a fost sistată. "Nu-i putem pune pe agenţii noştri în pericol", spune primarul din Rockhampton. El a negat că vrea "să înfometeze pe cineva", aşa cum a fost acuzat.

Edilul precizează însă că oraşul său, cu aproximativ 75 de mii de locuitori trebuie să facă faţă unor "circumstanţe unice".

Între timp, apele râului Fitzroy, care trece prin Rockhampton rămân la nivelul de circa nouă metri, iar experţii nu se aşteaptă să mai crească.