Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doi euro pentru bolnavii de cancer

Doi euro pentru construirea unei clinici pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer. E sloganul sub care se desfăşoară o campanie a Asociaţiei Salvează Vieţi. Suma necesară e un milion de euro, dar trei sferturi din bani au fost colectaţi în decembrie, din alte donaţii. 

Campaniase adresează celor care au telefoane mobile şi vor să doneze doi euro. Banii sunt transferaţi în urma unui mesaj sms la numărul gratuit 858. Campania a fost lansată în decembrie anul trecut, când s-a adresat în principal firmelor, promovând o facilitate fiscală puţin cunoscută.

Este vorba de posibilitatea de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către organizaţii neguvernamentale. Banii trebuie plătiţi oricum, doar că o parte din ei pot merge spre campanii umanitare, în loc să fie colectaţi la bugetul de stat.

De la firme, s-au strâns 750 de mii de euro. Diferenţa până la un milion ar trebui colectată în urma campaniei sms. Banii vor fi folosiţi pentru dotarea unui laborator performat de diagnostic şi tratament la Timişoara.