Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concesionarea RADET poate aduce avantaje proprietarilor

"Concesionarea RADET este binevenită însă ar trebui făcută corect în cadrul Strategiei Energetice a Capitalei în funcţie de ce spun specialiştii." Iată ce spune la RFI preşedintele Ligii Asociaţilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă.

Reacţia sa vine după ce primarul Bucureştiului a prezentat Consiliului General un studiu privind modalitatea de eficientizare a Regiei în conditiile în care din 2012 subventiile la gigacalorie nu vor mai fi acordate. Preşedintele Ligii Asociaţilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, mai spune că privatizarea RADET era inevitabilă.
Concesiunea poate aduce multe avantaje proprietarilor, totul este să fie realizată corect, transparent şi nu ca rezultat al ideii unui primar general.

Eu vreau sa vedem întâi adoptată strategia energetică a municipiului Bucureşti şi după aceea ideea specialiştilor, şi repet nu a domnului Oprescu, să fie aprobată şi finanţată, pusă în practică cu toate etapele administrative. Oricum viitorul nu poate fi decât concesiunea.”

În cazul în care RADET va fi concensionat, Primăria Bucureşti nu va mai plăti subvenţii către acesta decât doi ani.

În acest moment, municipalitatea subvenţionează mai mult de jumătate din preţul gigacaloriei, alocând anual RADET între 750 şi 800 milioane lei. În cazul în care serviciul va fi concensionat, este posibil să fie concediaţi 2.000 de angajaţi RADET.

 
Preşedintele Ligii Asociaţilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă