Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrei Chiliman se opune eutanasierii maidanezilor

caini-vagabonzi-haita.jpg

Câinii maidanezi rămân o problemă serioasă în Capitală.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman se declară împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Edilul liberal spune la RFI că există "multe alte soluţii", care trebuie folosite. Chiliman îi acuză pe foştii primari ai Capitalei, inclusiv Traian Băsescu, pentru că au folosit problema câinilor maidanezi ca un exerciţiu de imagine.

Andrei Chiliman e tranşant : chestiunea maidanezilor a fost utilizată de mai toţi primarii de până acum "în faţa televizoarelor". "Problema câinilor vagabonzi a fost folosită de o mulţime de primari generali, începând cu Traian Băsescu, mai mult în faţa televizoarelor şi nu ca să fie rezolvată pe fond. Abordările au arătat neputinţa", declară primarul Sectorului 1.

Liberalul se declară ferm împotriva eutanasierii. "Eu sunt împotriva eutanasierii, există multe alte soluţii, care trebuie folosite, dar luate în serios, nu în glumă, ca până acum", spune el.

Andrei Chiliman dă vina şi pe unii oameni, care-şi aruncă în stradă câinii bătrâni şi bolnavi : "Din păcate, sunt foarte mulţi oameni fără suflet, care-şi aruncă pe stradă câinii care ajung foarte bătrâni şi care au şi probleme mari de sănătate şi creează probleme suplimentare".

Edilul Sectorului 1 a discutat duminică, 30 ianuarie, cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi ceilalţi primari de la sectoare. Oprescu le-ar fi promis că va amenaja câteva adăposturi pentru câinii maidanezi, de unde cei care nu sunt adoptaţi nu vor mai fi retrimişi pe stradă, precizează Chiliman. "Câinii nu vor fi retrimişi pe stradă. Asta este noutatea pe care am aflat-o ieri. Retrimiterea lor pe stradă nu rezolvă problema. Vor rămâne acolo în adăposturi, unde vor fi îngrijiţi până în momentul în care îşi termină natural viaţa. E o problemă care preocupă foarte mulţi bucureşteni şi cred că nu banii sunt problema, ci dorinţa de a rezolva o problemă reală cu care se confruntă Bucureştiul. Deci nu banii sunt problema", crede Andrei Chiliman.

Noile discuţii au pornit de la faptul că o femeie a murit acum câteva zile, în Bucureşti, după ce a fost muşcată de o haită de câini vagabonzi. Potrivit unor estimări, în Capitală ar exista circa 50 de mii de maidanezi.

 
Andrei Chiliman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre maidanezi