Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spitale desfiinţate de Ministerul Sănătăţii

spital-pacienti-paturi.jpg

Ministrul Sănătăţii anunţă un program de reorganizare a spitalelor.

Ministerul Sănătăţii reorganizează 182 de spitale din ţară. Unele dintre acestea vor fi comasate cu alte unităţi, în timp ce câteva zeci de clinici se vor transforma în cămine pentru bătrâni.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila declară că în urma acestor măsuri de reorganizare, nu va exista personal disponibilizat. Este vorba de aproape opt sute de medici şi peste 2.530 de asistenţi medicali, care vor fi transferaţi în alte spitale.

"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", afirmă Cseke Attila.

De partea sa, vice-preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean spune la RFI că tocmai această relocare a medicilor îi poate face pe unii să îşi piardă funcţiile pe care le-au deţinut.

"O eventuală comasare a unui spital performant cu unul mai puţin performant nu va aduce o creştere de calitate, ci-l va trage în jos şi pe acela care performează", se teme Borcean.

Până în prezent, Ministerul Sănătăţii a desfiinţat prin Hotărârile de Guvern aprobate anul trecut zece unităţi sanitare : cinci în Dâmboviţa, două în Oradea, două în Bucureşti şi una în Argeş.

 
Gheorghe Borcean (CMR), în dialog cu Liliana Simionescu