
Social
Reprimare sângeroasă a manifestaţiilor din Bahrain
bahrain-raniti-reuters-hamad-i-mohammed.jpg

Pentru opozanţii regimului, acţiunea Poliţiei va avea consecinţe catastrofale. Piaţa Perlei era goală joi la prânz, dar încercuită de zeci de maşini ale Poliţiei. Forţele de ordine au adus în zonă lansatoare de gaze lacrimogene, precum şi alte tipuri de arme.
Poliţiştii împiedică intrările şi ieşirile în şi din Piaţă. Oamenii care locuiesc în zonă nu-şi pot părăsi locuinţele, începând cu dimineaţa zilei de joi, 17 februarie.
Pe străzile din preajmă, gloanţele de cauciuc arată că poliţiştii i-au urmărit pe manifestanţi chiar şi câţiva kilometri.
Câteva tancuri staţionează pe autostrada aflată în apropierea Pieţei. Este prima dată când armata intervine în cadrul manifestaţiilor.
La spital, s-au adunat câteva sute de oameni furioşi, care strigă de mai multe ore : "Jos regimul !". În interior se află zeci de răniţi, printre care şi copii.
Ministerul de Interne a făcut o declaraţie după atac, joi dimineaţă, spunând că Poliţia a dat dovadă de disciplină şi că a încercat să dialogheze cu manifestanţii, dar că protestatarii au rămas pe loc în Piaţă, "în mod abuziv".
La Ryad, evoluţia climatului este urmărită cu atenţie, întrucât manifestaţiile din Bahrain ar putea avea un efect de domino asupra comunităţii şiite din Arabia Saudită.
Marea Britanie se arată preocupată de situaţie şi acuză folosirea excesivă a forţei. La rândul lor, Statele Unite fac apel la moderaţie.
Video France24