Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi razii la vămi

vama-masini-bariere.jpg

Zeci de vameşi au fost reţinuţi la Albiţa, judeţul Vaslui.

Peste 60 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost ridicaţi de procurorii anti-corupţie, în dimineaţa zilei de luni, 21 februarie, la punctul de trecere a frontierei Albiţa, din judeţul Vaslui, la frontiera cu Republica Moldova. Cei vizaţi sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Poliţiştii de frontieră şi vameşii în cauză sunt bănuiţi că ar fi luat mită şi ar fi participat la traficul cu ţigări. Aceleaşi acuzaţii le sunt aduse de altfel şi colegilor lor de la vămile din vestul ţării, ridicaţi recent de procurori.

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cel mai important din estul României a fost blocată luni dimineaţă, în urma percheziţiilor şi descinderilor.

La acest punct de trecere a frontierei lucrează 114 persoane, dintre care 87 sunt vameşi.

De la începutul lunii februarie, au fost arestaţi 59 de angajaţi ai Punctului de Trecere a Frontierei Siret, din judeţul Suceava, iar alte 90 de persoane sunt după gratii, în cadrul anchetei privind punctele Naidăş, din Caraş Severin, Foeni şi Moraviţa, din Timiş.

Acţiunile de la graniţe au loc după o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, din iunie 2010, privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Anchetatorii au folosit investigatori sub acoperire, aparatură tehnică de interceptare audio-video, au supravegheat livrări suspecte şi au interceptat convorbiri telefonice.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost reluat în cursul dimineţii de luni.