Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 500 de angajaţi din sistemul medical au câştigat procesul cu statul

O primă victorie pentru bugetari. Peste 500 de angajaţi din sistemul medical au câştigat procesul împotriva statului privind reducerea salariilor cu 25%. E vorba de membri ai Sindicatului Sanitas din judeţul Covasna, spune la RFI vicepreşedintele organizaţiei. Decizia instanţei nu este definitivă.

Adrian Bârea spune ca la nivel naţional există peste 120 de mii de procese pe rol şi că au fost deja şi alte sentinţe favorabile în judeţul Vaslui: "eu pot sa vă spun că aceste procese se fac pentru circa o sută de mii de membri ai noştri, că restul sunt din asistenţă socială.

procese reducere salarii

Adrian Bârea, Vicepreşedinte Sanitas

AscultăDownload

Şi acolo s-au deschis acţiuni, dar partenerii legali.  Este vorba de procesul la nivel de fond, urmează la Curtea de Apel. Decizia poate fi atacată".
Procesele vizează recuperearea banilor pentru perioada iulie-decembrie 2010 în sistemul bugetar.

Procese similare au deschis şi sindicate ale profesorilor şi politiştilor, primind câştig de cauză din partea judecătorilor. Fără să facă explicit referire la aceste cazuri, preşedintele Băsescu a declarat, luni, că nu e atributul judecătorilor să gestioneze bugetul de stat. Şeful statului a condamnat ceea ce a numit amestecul brutal în puterea executivă.