Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medicii câştigă procesul împotriva Ministerului

Medicii de familie au câştigat procesul împotriva Ministerului Sănătăţii cu privire la contractul cadru pe anul trecut. Sentinţa Curţii de Apel e definitivă şi precizează că articolele contestate trebuie eliminate şi din contractul pe anul acesta.

De altfel, medicii au anunţat că nu vor semna acordul cu Ministerul şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, acuzând că mai multe articole din document contravin activităţii medicinei de familie şi ar duce la falimentarea cabinetelor.

Ileana Mihăilă,  preşedinte al Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, spune la RFI că pacienţii sunt de partea medicilor în acest demers.

Procese medici

Ileana Mihăilă, Preşedinte al Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie

AscultăDownload

Dacă până la 1 aprilie, Ministerul şi Casa nu acceptă revendicările, medicii vor renunţa la colaborarea cu instituţiile statului:

"Articolele contestate vor fi eliminate pentru că trebuie să fie eliminate potrivit deciziei Curţii, aici nu există loc de discuţie. Pentru restul ,vom purta discuţii; dorim amendarea tuturor deciziilor şi Ordonanţelor apărute.

Termenul este întâi aprilie. Dacă nu se modifică nimic până atunci, Ministerul şi Casa vor trebui să îşi asume lipsa asistenţei medicale acordate de medicii de familie. Un medic care semnează aceste contract este supus falimentului în cel mult o lună".