Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi violenţe în Tunis

tunisia-proteste-afp.png

Proteste în Tunis

La o zi după confruntări în care au fost ucise trei persoane, noi violenţe au izbucnit, dumninică, în centul oraşului Tunis, unde tinerii au trecut la adevărate jafuri. Tinerii au aruncat cu pietre în imobile, cu scopul de a sparge geamurile, şi au ridicat baricade pentru a frâna înaintarea poliţiştilor. Poliţiştii încercau, fără rezultat, să îi disperseze, cu gaze lacrimogene.

Bulevardul Bourguiba a fost, sâmbătă, teatrul unei adevărate lupte între forţele de ordine şi manifestanţi, pe care poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene.

Duminică, scandând sloganuri ostile Guvernului de tranziţie, protestatarii, adunaţi în grupuri mici, pe bulevardul Habib Burguiba, de unde a pornit revolta populară din această ţară, încercau să avanseze în direcţia Ministerului de Interne şi unei străzi adiacente, unde era staţionat un vehicul blindat al poliţiei.

Ministerul tunisian de Interne a anunţat că trei persoane au fost ucise în aceste confruntări şi că mai mulţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi.

Ministerul a anunţat, totodată, arestarea, sâmbătă, a peste 100 persoane, dar şi a altor 88 de autori ai unor acte de vandalism, în timpul primelor confruntări dintre forţele de ordine şi manifestanţi, care au avut loc vineri, în centrul capitalei, Tunis.

Ministerul a atribuit aceste acte de violenţă contra poliţiei "unui grup de agitatori infiltraţi în rândul manifestanţilor paşnici, care s-au servit de tineri liceeni ca de scuturi umane, pentru a comite acte de violenţă şi incendii în scopul de a genera teroare în rândul cetăţenilor şi împotriva forţelor de securitate internă".