Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă o noapte de bombardamente la Tripoli

Bombardamentele au zguduit încă o dată oraşul libian Tripoli, în noaptea de luni spre marţi. La Misrata, situat la est de Capitală, luptele au făcut mai mulţi morţi. Tiruri ale apărării anti-aeriene au urmat unei serii de cinci explozii puternice, luni seară, la Tripoli.

Exploziile au avut loc în special în partea de nord a Capitalei libiene, pe malul mării, potrivit jurnaliştilor de la AFP şi locuitorilor din această zonă a oraşului.

Conform altor martori, o bază a marinei libiene, situată la zece kilometri de Tripoli a fost lovită de bombardamente. Martorii spun că au văzut flăcări care ieşeau din baza navală de la Boussetta.

Televiziunea libiană de stat a anunţat la căderea nopţii că oraşul Tripoli a fost bombardat de coaliţia internaţională.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului lui Muammar Gaddafi, Moussa Ibrahim, raidurile coaliţiei au lovit de asemenea "un mic port de pescuit", la 27 de kilometri vest de Tripoli. Alţi localnici spun însă că raidurile au vizat de fapt o cazarmă a armatei, aflată în această zonă.

Moussa Ibrahim a mai declarat că oraşul rebel Misrata, situat la două sute de kilometri de Tripoli a fost "eliberat" sâmbătă, dar că forţele regimului continuă să caute "elementele teroriste".

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor şi o sursă medicală au indicat că cel puţin 40 de persoane au fost ucise luni şi peste trei sute au fost rănite la Misrata, după tirurile forţelor fidele lui Muammar Gaddafi.