Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Capitala libiană, zguduită de bombardamente

libia-vehicul-militar-reuters-zohra-bensemra.jpg

Vehicul militar al armatei libiene (Foto : Reuters / Zohra Bensemra)

Încă o noapte bogată în evenimente, la Tripoli. Capitala Libiei şi împrejurimile ei au fost zguduite de bombardamente. Avioanele coaliţiei internaţionale au luat ca ţintă baze militare şi vehicule ale armatei libiene. La sol, confruntările violente dintre insurgenţi şi trupele fidele colonelului Muammar Gaddafi au continuat în regiunea Misrata şi Ajdabiya, în estul ţării şi în regiunea Zenten, la vest de Capitală. Există 20 de morţi, printre care şi cinci copii.

Tiruri sporadice ale artileriei anti-aeriene libiene s-au auzit în centrul oraşului Tripoli. Martorii povestesc că au văzut dungi roşii pe cerul Capitalei libiene. O explozie puternică a avut loc miercuri seară la o bază militară situată la 32 de kilometri est de Tripoli, în regiunea Tajoura.

Potrivit agenţiei oficiale libiene Jana, raidurile coaliţiei internaţionale de la periferia de est a capitalei Tripoli au vizat "un cartier rezidenţial" şi au făcut "un număr important de morţi printre civili".

În afară de Capitală, coaliţia internaţională a mai condus miercuri seară atacuri aeriene împotriva unui complex guvernamental la Ajdabiya, potrivit postului tv Al Arabia.

La Misrata, un localnic afirmă că "forţele lui Gaddafi au deschis focul asupra principalului spital al oraşului". Cel puţin 16 persoane au fost ucise în urma tirurilor izolate ale armatei libiene, a anunţat un reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie, format din opozanţi ai regimului.

În partea de vest, aproape de frontiera cu Tunisia, forţele pro-Gaddafi au tras în direcţia oraşului Zenten, cu lansatoare de rachete, dar rebelii deţin în continuare controlul asupra acestei mici localităţi.

Video France24