Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spaniolii nu îi vad cu ochi buni pe români

Comunicatatea românilor din Spania cere Guvernului de la Bucureşti acţiuni de promovare a imaginii României. Apelul a venit în cadrul primei întâlniri a Guvernului şi Parlamentului cu reprezentanţii românilor din Peninsula Iberică, acţiune organizată în Valencia.

Românii din Spania au deplâns imaginea deformată pe care o au mulţi spanioli despre românii aflaţi la muncă în marile oraşe din peninsula iberică. În conferinţa organizată pe malul Mediteranei, la Valencia, ei le-au cerut reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului să îi sprijine concret în efortul de a schimba imaginea României peste hotare.

"Atunci când fac lucruri bune, talentul ni-l promovează alţii şi nu se aude nimic în România. Dar atunci când apar cazuri izolate, că un român a furat sau a cerşit, atunci imaginea României este afectată imediat", a apreciat deputatul Wiliam Brânză, prezent la eveniment în calitate de preşedinte al nou-înfiinţatei Comisii pentru românii din Străinătate.

La aceeaşi conferinţă a fost discutat şi proiectul de lege privind votul prin corespondenţă. Potrivit deputatului PDL Wiliam Brânză, cei aproximativ 70 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români prezenţi la reuniune au cerut să li se respecte dreptul de a-şi exprima opţiunea politică prin vot.

Din partea Guvernului au mai fost prezenţi la reuniune reprezentanţi ai MAE, ai ministerului Muncii şi ai Agenţiei Naţionale a Romilor.