Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rămăşiţele avionului prăbuşit în Atlantic au fost găsite

Autorităţile franceze anunţă că au descoperit o mare parte din avionul Air France care s-a prăbuşit în largul coastelor Braziliei în iunie 2009. În acel accident au murit 228 de persoane.

Ministrul francez al Transporturilor, Nathalie Kosciusko-Morizet spune că "este vorba despre o parte importantă din avion, într-o singură bucată", care a fost localizată. Demnitarul declară pentru postul public de radio France Inter că "speră să localizeze rapid cutiile negre" ale aparatului Airbus A330, care efectua cursa Rio de Janeiro - Paris.

Biroul pentru Anchete şi Analize, care se ocupă de ancheta tehnică franceză a anunţat duminică seară că a localizat "motoare şi anumite elemente din aripă".

Anchetatorii speră acum să găsească şi cutiile negre, care ar putea explica circumstanţele catastrofei de acum doi ani.

Cetăţeni din 32 de ţări se aflau în avionul Air France, prăbuşit în 2009 în Oceanul Atlantic. Printre cei 228 de oameni aflaţi la bordul aparatului de zbor Airbus se numără 73 de francezi, 58 de brazilieni şi 26 de germani.

Un avion Airbus al companiei Air France a dispărut de pe ecranele radarelor pe 1 iunie 2009. Incidentul s-a petrecut la 09.00, ora României, în largul coastelor braziliene. Aparatul de zbor asigura legătura Rio de Janeiro - Paris.

Avionul ar fi trimis un mesaj automat, potrivit căruia s-ar fi înregistrat o "defecţiune a circuitului electric", anunţa la vremea respectivă compania Air France.