Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Boc: Închiderea unor spitale va îmbunătăţi sistemul medical

boc-emil-vorbeste.jpg

Premierul Emil Boc

Închiderea mai multor spitale din ţară este esenţială pentru reformarea sistemului medical. Iată ce spune premierul Emil Boc. El a subliniat într-o emisiune televizată că oamenii care au murit în ultimele zile în faţa spitalelor închise sau în drum spre altele nu au decedat din cauza lipsei asistenţei medicale.

Oricum, nu se mai putea face nimic pentru ei nici în spitalele spre care se îndreptau”, a precizat premierul într-o emisiune difuzată duminică de ProTV, citând anumite surse medicale. Emil Boc a afirmat totodată că îl susţine în continuare pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Prim-ministrul, despre reforma sistemului medical

Emil Boc, Premier

AscultăDownload

Ministrul Sănătăţii nu este perfect, dar şi-a asumat procesul de restructurare ştiind ce oprobriu îşi atrage, într-un domeniu care trebuia reformat de zece ani şi care a fost blocat de diferite interese”, a declarat Emil Boc.

Două persoane din Constanţa şi Vâlcea au decedat joi pentru că nu ajuns la timp la spital. Centrele medicale din localităţile lor fuseseră închise la 1 aprilie, ca urmare a deciziei Guvernului. Cele două cazuri au creat reacţii din partea localnicilor care au protestat faţă de măsura MS de închidere a unor spitale.

"Au fost descincronizări la nivel local în chemarea ambulanţelor, dar tratarea pacienţilor nu se putea face la spitalele închise, nu erau nici medici de spitalitate şi nici dotarea necesară, nu se puteau face operaţii complexe. Nu a existat o legătură directă între decesul acestor persoane şi desfiinţarea spitalelor", a spus Boc.