Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tornadele devastează sud-estul SUA

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Cel puţin 45 de persoane au fost ucise în centrul, sudul şi estul Statelor Unite, în ultimele trei zile, de o serie de tornade care au distrus zeci de locuinte. Sâmbătă, cinci persoane au murit în North Carolina (est) şi alte şapte în Alabama (sud), în comitatele Autauga, Washington şi Marengo, au relatat posturile de televiziune NBC şi MSNBC.

Această furtună violentă a smuls din rădăcini mai mulţi copaci, a distrus acoperişuri de case şi a întrerupt liniile telefonice.

Vineri, aproximativ 20 de tornade au afectat statul Mississippi, iar joi, 15 tornade au fost raportate în Oklahoma, Kansas şi Texas, potrivit Serviciului meteorologic naţional.

Majoritatea deceselor de vineri s-au înregistrat în zone rurale din Arkansas, unde majoritatea pagubelor au fost cauzate de copacii căzuţi. În acest stat, şapte persoane au fost ucise, între care trei copii, potrivit lui Tommy Jackson, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Arkansas.

În acest stat, furtuna, deosebit de violentă, a ridicat o rulotă la 21 de metri înălţime, provocând moartea unei femei de 65 de ani şi rănind grav un bărbat de 70 de ani, care locuiau în casa mobilă.

În comitatul Akota, în Oklahoma, două persoane au fost ucise, mai multe case distruse şi şcoala devastată, a afirmat Laura Taylor, din cadrul Biroului şerifului.