Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raiduri NATO la Tripoli

libia-avion-militar-reuters-giampiero-sposito.jpg

Foto: Reuters/Giampiero Sposito

Aviaţia NATO a lansat marţi, 19 aprilie, raiduri aeriene în oraşele libiene Tripoli, Aziziyeh şi Sirt. Conflictul din Libia a făcut până acum circa zece mii de morţi şi 55 de mii de răniţi, potrivit reprezentanţilor Opoziţiei.

"Oraşele Tripoli şi Sirt au fost vizate marţi dimineaţă de raiduri ale agresorilor colonialişti cruciaţi", anunţă agenţia de presă oficială Jana.

Au fost efectuate raiduri şi în cartierul Al-Hira din oraşul Aziziyeh, la 50 de kilometri sud de Capitală.

Până acum, conflictul din Libia a provocat zece mii de morţi şi 55 de mii de răniţi, potrivit ministrului italian de Externe, Franco Frattini, care-l citează pe liderul Consiliului Naţional de Tranziţie, Mustafa Abdeljalil, cu care s-a întâlnit la Roma.

"Preşedintele Abdeljalil ne-a vorbit despre zece mii de morţi în Libia, victime ale unui regim sângeros, şi de 50 de mii până la 55 de mii de răniţi", spune Frattini.

Şeful diplomaţiei italiene i-a promis lui Abdeljalil "să crească numărul bolnavilor grav primiţi în spitalele italiene". Până acum, 25 de răniţi au fost spitalizaţi în nordul Italiei, după ce au fost repatriaţi cu o cursă specială a forţelor aeriene italiene.

Italia se arată dispusă să-i ajute pe rebelii libieni cu mai mulţi medici şi infirmiere, mai afirmă Frattini.