Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fotografi ucişi în Libia

libia-atac-reuters-goran-tomasevic.jpeg

Luptele continuă în Libia (Foto: Reuters/Goran Tomasevic).

Doi fotoreporteri care se aflau în Libia au fost ucişi în urma unui atac cu un obuz de mortier. Cele două victime sunt Chris Hondros, un fotograf american şi colegul său britanic, Tim Hetherington. Atacul a avut loc la Misrata.

Agenţia de presă Getty Images "este profund întristată că trebuie să confirme moartea fotografului său Chris Hondros, ucis în timp ce transmitea de la evenimentele din Libia, la 20 aprilie".

Chris Hondros avea 41 de ani. El a fost lovit la cap de un tir de mortier. Bărbatul a murit în urma rănilor suferite, la câteva ore după atac.

Anterior, colegul lui britanic, Tim Hetherington, colaborator al revistei americane Vanity Fair, a murit în acelaşi atac.

O fotografie realizată de Chris Hondros ocupa miercuri, 20 aprilie, prima pagină a cotidianului Washington Post. Poza prezenta un gropar care sapă un mormânt într-un cimitir din Misrata.

Alţi doi fotografi au fost răniţi în atacul respectiv: e vorba de britanicul Guy Martin, fotograf liber-profesionist, care lucra pentru agenţia Panos şi americanul Michael Brown, care lucra pentru Corbis.

Trei jurnalişti au murit şi alţi zece au fost deţinuţi sau declaraţi dispăruţi, de la debutul conflictului militar dintre forţele pro-Gaddafi şi rebelii susţinuţi de NATO.