Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viceprimar ucis în stil mafiot

Viceprimarul comunei harghitene Joseni, Csala Zsolt, a fost găsit împuşcat mortal vineri seară, într-o casă din localitate. Poliţia harghiteană a dezvăluit că a început ancheta în acest caz, însă deocamdată nu există o pistă clară pentru soluţionarea cazului.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Harghita, Lucia Airinei, a declarat că nu este vorba despre o sinucidere, ci despre o crimă.

De asemenea, primarul comunei Joseni, Gyorgy Istvan, a declarat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că Csala Zsolt a fost "măcelărit".

"A fost pur şi simplu măcelărit, a fost împuşcat de trei ori. În abdomen şi la picior", a spus Gyorgy Istvan, adăugând că viceprimarul a fost "un om de treabă" alături de care a lucrat timp de 11 ani. El a precizat că nu ştie cine ar fi putut să facă un asemenea gest.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că focurile de armă au fost trase de aproape, cartuşele fiind găsite la o distranţă de un metru şi jumătate de trupul victimei.

Potrivit vecinilor, viceprimarul Csala Zsolt a venit, vineri după-amiază, la casa sa de vacanţă pe care o avea în satul Borzont, unde i-au fost aduşi mai mulţi puieţi de brad, el ajutând la descărcarea acestora. La scurt timp, mai mulţi tineri din Târgu Mureş, cazaţi în apropiere, au auzit împuşcături, ei fiind audiaţi în cursul nopţii de anchetatori.

Viceprimarul Csala Zsolt avea 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii minori.