Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avion de pasageri, prăbuşit în Indonezia

Douăzeci şi cinci de persoane au murit, sâmbătă, după ce un avion de transport regional din Indonezia s-a prăbuşit în mare, în provincia Papua, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Aparatul, de tip MA-60, de fabricaţie chineză, "a căzut în mare la circa 500 de metri de pistă, în timp ce era în faza de aterizare" pe aeroportul din Kaimana, un orăşel din Papua occidentală, a declarat un oficial ministerial, Bambang Ervan.

Avionul companiei indoneziene Merpati Nusantara a "explodat" şi s-a dezintegrat în momentul în care a atins apa, a precizat Gunawan, un ofiţer al Marinei din Papua.

"Toţi pasagerii au murit" şi "15 cadavre au fost recuperate din apă". Celelalte sunt probabil în epava avionului, potrivit acestuia.

"Condiţiile meteorologice erau nefavorabile, cu o vizibilitate redusă, atunci când s-a produs accidentul", a precizat Ervan.

Indonezia este foarte dependentă de cursele aeriene pentru a face legătura între cele 6.000 de insule locuite ale sale, dintre care unele sunt acoperite de munţi şi păduri.

Din cauza unui număr ridicat de accidente, Uniunea Europeană a plasat în iulie 2007 pe lista sa neagră toate cele 51 de companii aeriene indoneziene, interzicându-le avioanelor lor să aterizeze în cele 27 de state UE. Unele dintre ele au fost retrase de atunci de pe această listă, în urma unei ameliorări a condiţiilor de securitate.