Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Masacru la Botoşani: peste 200 de câini omorâţi

caini-vagabonzi-haita.jpg

Peste două sute de câini maidanezi au fost omorâţi la Botoşani.

Autorităţile locale ar fi ucis 230 de câini vagabonzi miercuri dimineaţă într-un adăpost din Botoşani. Viceprimarul din localitate spune că acţiunea a fost legală, pentru că în adăpost era epidemie de jigodie. O asociaţie locală pentru protecţia animalelor îl contrazice.

Lidia Nistor, voluntar la Asociaţia ADOR spune la RFI că animalele au fost ucise fără un motiv întemeiat.

Angajaţii care se ocupau de îngrijirea câinilor au fost agresivi la apariţia Poliţiei, dar şi a jurnaliştilor, pe care au încercat să îi îndepărteze aruncând cu pietre şi cărămizi.

Câini maidanezi

Lidia Nistor, voluntar asociaţia ADOR

AscultăDownload

DSVSA Botoşani a deschis o anchetă la adăpostul unde 230 de câini au fost ucişi. Specialiştii verifică în prezent condiţiile de adăpost, dar şi "asigurarea bunăstării animalelor în timpul sacrificării", declară pentru Mediafax surse oficiale.

Viceprimarul Florin Gheorghiţă susţine că respectivii câini aveau jigodie, dar sufereau şi de alte boli, precum leptospiroza, care se răspândeşte foarte uşor şi la oameni, în special la copii.

Uciderea celor 230 de câini din adăposturile de animale ale Primăriei Botoşani demonstrează că animalele fără stăpân ar trebui concesionate ONG-urilor, nu instituţiilor controlate de stat, susţine preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu, Marcela Pisla.