Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA se fac de râs cu Loteria Vizelor

Eşec de proporţii pentru Loteria Vizelor, programul american prin care mii de oameni din întreaga lume imigrează anual în SUA. Departamentul de Stat american a anunţat vineri că rezultatele de anul acesta ale Loteriei Vizelor vor fi anulate din cauza unei erori informatice care a viciat extragerea computerizată, relatează Washington Post în ediţia online. 22.000 de persoane au fost deja anunţate, în mod eronat, că au fost desemnate câştigătoare în urma extragerii de la 1 mai.

O nouă extragere va avea loc în luna iulie, scrie presa americană, în timp ce Departamentul de Stat a prezentat scuze pentru aceată eroare, precizând că noile rezultate vor fi anunţate la jumătatea lunii iulie.

"Regretăm sincer orice neplăcere sau dezamăgire cauzată de această problemă", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Eroarea informatică a determinat sistemele informatice să aleagă 90 la sută dintre câştigători dintre persoanele care au depus cererile în primele două zile ale perioadei de înscriere, care durează 30 de zile.

Loteria Vizelor a fost înfiinţată în 1994, pentru a acorda o şansă de imigrare legală cetăţenilor din ţările în curs de dezvoltare sau ţările care au rate mici de imigrare în SUA. Departamentul de Stat selectează anual circa 90.000 de solicitanţi, numărul fiind ulterior redus la 50.000 în urma unor interviuri, verificări şi examinări medicale.

Pentru extragerea din 2011, au fost depuse mai mult de 14 milioane de cereri pentru cele 50.000 de vize alocate de Statele Unite.

David Donahue, adjunct al asistentului Secretarului de Stat pentru servicii consulare, a afirmat că eroarea a fost depistată la începutul acestei luni. "Rezultatele nu sunt valide, deoarece nu reprezintă o selecţie corectă şi aleatorie a solicitanţilor, aşa cum cere legea americană", a afirmat Donahue, citat de Washington Post.

Surse din cadrul Departamentului de Stat au afirmat că eroarea de programare a fost corectată, iar solicitanţii de vize nu trebuie să completeze noi formulare pentru noua extragere.