Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Relaţie "consimţită" între DSK şi cameristă

relatie-consimtita-dsk-camerista.jpg

DSK şi avocatul său (Foto: Reuters/Richard Drew)

Înaintea unei noi înfăţişări în faţa justiţiei din New York vineri, avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn sunt pe cale de a finaliza strategia apărării. Presa americană se aşteaptă ca apărătorii lui DSK să pledeze pentru o relaţie sexuală consimţită între directorul FMI şi camerista de la hotelul Sofitel.

Corespondentul RFI la New York, Karim Lebhour

O mică frază pronunţată de avocatul lui DSK în faţa Tribunalului din Manhattan: "Probele acuzării nu indică ipoteza unei relaţii forţate", a spus Benjamin Brafman.

Câteva cuvinte care au alimentat presa newyorkeză. Dacă nu a existat o relaţie forţată, a existat o relaţie oricum, afirmă New York Post, o relaţie "consimţită". Ziarul citează o sursă apropiată apărării, care avansează ipoteza unui consimţământ.

 

"Clienta mea a fost agresată"

 

Avocatul tinerei s-a exprimat pentru prima dată: "Clienta mea a fost agresată, ea a încercat să fugă şi a alertat imediat serviciul de securitate", spune Jeffrey Shapiro, în faţa mai multor posturi americane de televiziune. El mai precizează că femeia nu a ştiut nici o clipă cine este bărbatul din cameră, înainte să-i vadă chipul la televizor, după agresiune.

Justiţia din New York va decide vineri dacă Dominique Strauss-Kahn trebuie eliberat sau dacă există destule elemente pentru deschiderea unui proces.