Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DSK şi-a dat demisia din fruntea FMI

dsk-dat-demisia-fruntea-fmi.jpg

DSK (d) şi avocatul său (Foto: Reuters/Shannon Stapleton)

Dominique Strauss-Kahn (DSK) şi-a dat demisia oficial din postul de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), joi, 19 mai. El susţine în continuare că este nevinovat şi că acuzaţiile de agresiune sexuală anchetate de justiţia americană sunt nejustificate.

Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat pe cauţiune. O şedinţă în care va fi examinată o nouă cerere privind eliberarea lui DSK are loc joi la New York, potrivit unui purtător de cuvânt al tribunalului penal din Manhattan.

În schimbul eliberării, şeful demisionar al FMI se angajează să plătească o cauţiune de un milion de dolari, să rămână la New York şi să fie plasat sub supraveghere strictă, asta însemnând inclusiv să poarte o brăţară electronică.

Dominique Strauss-Kahn trebuie să se prezinte vineri la tribunal pentru a afla decizia juraţilor, care vor stabili dacă DSK va fi sau nu inculpat pentru agresarea sexuală a unei cameriste de 32 de ani, de la hotelul Sofitel.

Avocaţii lui DSK resping acuzaţiile aduse clientului lor. Apărătorii lui Dominique Strauss-Kahn ar putea avansa ideea că a fost vorba de un contact sexual consimţit de ambele părţi.