Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ophelia, camerista fără chip

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Camerista care pretinde că a fost agresată sexual de Dominique Strauss-Kahn neagă categoric că ar fi avut o relaţie sexuală consimţită cu acesta. Ophelia - acesta este numele ei - este ţinută în continuare de Poliţia americană departe de mediile de informare, ceea ce unii observatori consideră ca fiind o măsură fără precedent sau foarte rar aplicată cu atâta eficienţă.

Pe fond de informaţii extrem de puţine şi de lipsă de imagini, femeia care e şi presupusa victimă a acestei afaceri începe să fie înconjurată cu o aură de mister. Treptat, lumea a aflat totuşi câte ceva despre ea şi anume că este originară din Guineea, că numele ei adevărat ar fi Nafissatou Diallo, că are 32 de ani, că este singură, dar mamă a unei fete de 15 ani.

Orice informaţie nouă despre această persoană este imediat larg difuzată de presă: s-a mai aflat în ultimele 48 de ore că ar avea şi un frate, că vorbeşte limba franceză, că locuieşte în cartierul popular din Bronx, în nordul New-Yorkului, că măsoară 1 metru şi 80 de centimetri şi că ar fi musulmană practicantă, dar că nu poartă baticul islamic.

Despre ea, în hotelul unde s-a produs pretinsa agresiune se vorbeşte numai de bine. Ea se număra, a precizat directorul hotelului, printre puţinii membri ai personalului având acces la etajul 28, unde se află apartamentele de lux.

Când Dominique Strauss-Kahn a fost arestat, el a negat integral acuzaţiile formulate de Ophelia. Nu este clar însă ce a negat DSK: el a vrut să spună "nu am avut nici un raport cu această femeie" sau "nu este adevărat că această femeie n-ar fi consimţit la un raport sexual"?

Avocaţii lui DSK au analizat serios, se pare, această a doua pistă, dar avocatul cameristei a declarat clar că ea va nega în faţa judecătorului faptul că ar fi avut un raport benevol cu Dominique Strass-Kahn.