Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac taliban la Kabul

Talibanii afgani atacă fără discriminare diverse obiective pentru a răzbuna moartea lui Osama ben Laden. O explozie produsă sâmbătă la spitalul militar din Kabul, provocată de un atentat sinucigaş, a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 23, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, citat de AFP.

"A fost un atentat sinucigaş într-un cort folosit ca sală de mese de studenţii la medicină din spital", a declarat generalul Mohammad Zahir Azimi.

"Explozia a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 23. Toate victimele sunt studenţi la medicină", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor talibani, contactat prin telefon de AFP, a revendicat atentatul.

Atac taliban şi la frontiera pakistanezo-afgană

Cel puţin 15 persoane au fost ucise sâmbătă şi în apropierea frontierei pakistanezo-afgane într-un incendiu, provocat de o bombă plasata intr-un camion-cisternă al NATO.

Victimele sunt tineri care s-au adunat pentru a colecta benzina care se scurgea din cisternă, a explicat un oficial din cadrul administraţiei locale.

Potrivit unui alt oficial pakistanez, alte 11 camioane ale NATO au fost distruse vineri-noapte. Cele 12 atacuri nu au fost revendicate, dar autorităţile suspectează talibanii.