Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DSK se apără într-o scrisoare adresată FMI

Într-o scrisoare adresată Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, fostul preşedinte al acestei instituţii, afirmă din nou că respinge toate acuzaţiile de viol ale cameristei de la Hotelul Sofitel din New York. DSK mai spune că a demisionat pentru a nu implica FMI-ul în "coşmarul" pe care îl trăieşte el.

Putem spune că ne aflăm deja în privinţa acestui dosar în plină bătălie mediatică între avocaţii lui DSK şi acuzare. În timp ce aproape zilnic apar în presă noi informaţii de natură să-l discrediteze pe fostul director al FMI-ului, unul dintre avocaţii săi a declarat recent într-un ziar israelian că Dominique Strauss-Kahn va câştiga fără îndoială acest proces.

Chiar interesatul a ţinut să precizeze în mesajul adresat FMI-ului că este curat ca lacrima. "Neg în termenii cei mai puternici posibili acuzaţiile cu care sunt confruntat în clipa de faţă. Sunt convins că adevărul va ieşi la lumină şi că voi fi declarat nevinovat", a scris DSK în acest mesaj, citat de agenţia France Presse.

În Franţa, însă, asociaţiile feministe încep să se organizeze şi să protesteze împotriva numeroaselor reacţii "sexiste", care au apărut în contextul acestei afaceri. O declaraţie făcută de filozoful Bernard Henri Lévy, potrivit căruia DSK ar fi prima victimă a acestui scandal a oripilat multe femei şi persoane angajate în mişcarea feministă. Ele arată că numai în Franţa în jur de 75 de mii de femei sunt victime ale violurilor, dar că numai 10% au curajul să depună o plângere.

O petiţie a feministelor a început să circule în Franţa şi a înregistrat peste 15 mii de semnături, petiţie în care clasa politică este invitată la mai multă decenţă în declaraţiile sale şi mai ales să nu uite că deocamdată singura victimă reală în afacerea DSK este camerista care a fost agresată.