Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Erorile NATO ucid 50 de oameni în Afganistan

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Forţele NATO comit noi greşeli cu urmări tragice în Afganistan. 50 de persoane au fost ucise în această ţară în urma unor raiduri eronate ale fortelor NATO. Aproximativ 30 de civili şi 20 de agenţi de poliţie au murit în ultimele zile în două raiduri aeriene în provinciile Helmand şi Nuristan.

Guvernatorul provoinciei Nuristan a comunicat că aici au fost inregistrate cele mai multe victime: 18 civili şi 20 de poliţişti au fost ucişi într-un raid aerian care a avut loc pe 25 mai. Între aceştia se numără şi mulţi copii.

"Poliţiştii au fost bombardaţi din greşeală, iar civilii au fost confurndaţi cu talibanii", afirmă guvernatorul.

Atentat cu urmări grave

Atacurile eronate ale NATO vin pe fondul unui nou atac sângeros din partea talibanilor afgani. Şapte persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac sinucigaş comis în nordul Afganistanului. Între victime se află şi comandantul poliţiei pentru nordul ţării, un alt oficial de rang înalt din poliţie şi trei militari germani, potrivit unei surse oficiale.

Atentatul a fost comis chiar în complexul care găzduieşte biroul guvernatorului, la finalul unei reuniuni de lucru la care au participat mai mulţi oficiali afgani şi comandantul forţelor NATO pentru nord, care a supravieţuit.

Douăsprezece persoane au fost rănite, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan.

Insurgenţii talibani, care luptă împotriva Guvernului afgan şi a forţelor internaţionale, au revendicat deja atentatul.