Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


1 iunie, Ziua internaţională a Copilului

1-iunie-ziua-internationala-copilului.jpg

1 iunie, Ziua internaţională a Copilului

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima oara în lume în Octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. În Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului poate fi vizitată, la Muzeul Ţăranului Român, o expoziţie cu păpuşi de colecţie a artistei Ana Ponta. Expoziţia este deschisă între orele 10:00 şi 20:00.

Intrarea este liberă. Seara de lectură pentru copii - Cărtureşti Verona începe de la 18:30.

Aici se vor auzi poveşti despre arbori, animale, copii şi jocuri.

Părinţii îşi pot duce micuţii şi la un spectacol de magie pentru copii la Teatrul de Operetă Ion Dacian de la ora 11:00. De asemenea bucureştenii pot vizita "Colecţia de copilării".

O expoziţie de jucării de colecţie şi istorice la Muzeul Naţional de Istorie. De 1 iunie, în cadrul festivalului Zilele Cluj-Napoca, vor avea loc o serie de evenimente dedicate copiilor.

Vor fi proiecţii de scurtmetraje pentru copii, o vizionare de desene animate, lecturi de poveşti, dar şi un concurs de desene pentru copii. Şi la Muzeul de Artă din Braşov vor avea loc loc o serie de evenimente prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului.

De Ziua Copilului, la Timisoara, vor avea loc trei spectacole de magie dedicate copiilor din clasele I-VIII cu magicianul-iluzionist Lorenzo Cristian, la Casa Studenţilor.

 
Liliana Simionescu despre 1 iunie, Ziua internaţională a Copilului