Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tulpină nouă a bacteriei E.coli

tulpina-noua-bacteriei-ecoli.jpg

OMS anunţă că tulpina bacteriei E.coli este una nouă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) precizează că tulpina bacteriei E.coli, care face ravagii în Germania este complet nouă şi necunoscută specialiştilor sanitari până în prezent. Infecţia cu această tulpină poate avea ca urmare complicaţii mortale. Bacteria atacă în forma sa nouă sistemul sanguin şi rinichii.

Peste 1.500 de persoane au fost infectate până în prezent în Europa, dintre care 17 au murit, 16 în Germania şi una în Suedia.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat în context că această tulpină nu a mai fost întâlnită într-un asemenea grad de răspândire. Cercetătorii de la Institutul Genetic din Beijing au confirmat şi ei că această tulpină de bacterie este extrem de infecţioasă şi toxică.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Robert Koch din Germania au confirmat şi ei concluziile de la nivel internaţional.

Bacteria a provocat o adevărată isterie în unele ţări europene. Germania a anunţat iniţial că bacteria provine de la castraveţi contaminaţi din Spania. Guvernul de la Madrid a dezminţit imediat şi a declarat că de fapt contaminarea nu s-a produs în Spania, ci în afara graniţelor ţării.

Ulterior, Rusia a suspendat importurile de legume crude din Uniunea Europeană. Decizia a fost criticată ulterior de Comisia Europeană, care vorbeşte despre o reacţie "disproporţionată".