Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situaţie stânjenitoare pentru Germania, în scandalul bacteriei E.coli

situatie-stanjenitoare-germania-scandalul-bacteriei-ecoli.jpg

Consumul de castraveţi a scăzut în Europa din cauza bacteriei E.coli (Foto: Reuters/Fabian Bimmer).

O fermă din nordul Germaniei a fost identificată ca fiind cel mai probabil sursa multor infecţii cu bacteria E.coli, care a omorât 22 de oameni. Ferma care produce germeni se află în Uelzen, la sud de Hamburg, epicentrul epidemiei ce a îmbolnăvit în total peste două mii de persoane.

Oficialii germani aşteaptă rezultatele testelor, pentru a avea mai multe detalii. Ferma a fost închisă, iar germanii au fost sfătuiţi să nu mai consume produsele respective.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann spune: "Unele probe arată că sursa sau cel puţin una dintre surse este ferma din Uelzen".

Ferma cu pricina se află la aproximativ o sută de kilometri la sud de Hamburg şi aprovizionează restaurante şi pieţe din acest oraş, precum şi din vecinătate.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann precizează că germenii produşi la această fermă sunt crescuţi la temperaturi de circa 38 de grade Celsius, "ceea ce este ideal pentru toate bacteriile".

Peste două mii de oameni au fost infectaţi cu bacteria E.coli, în Germania. Dintre cele 22 de decese, 21 au fost înregistrate în Germania, iar unul în Suedia.

Iniţial, Germania a dat vina pe castraveţii importaţi din Spania, ţară care cere acum despăgubiri pentru pierderile suferite de producătorii săi.