Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DSK pledează nevinovat în faţa instanţei din Manhattan

dsk-pledeaza-nevinovat-fata-instantei-manhattan.jpg

DSK şi soţia sa, Anne Sinclair, la intrarea în tribunalul din Manhattan (Foto: Reuters/Shannon Stapleton).

Dominique Strauss-Kahn s-a declarat nevinovat pentru şapte capete de acuzare, la audierea de luni, 6 iunie, în faţa instanţei din Manhattan. Fostul director al FMI este acuzat de agresiuni sexuale asupra unei cameriste de la un hotel din New York. Următoarea audiere a fost fixată pentru data de 18 iulie.

Dominique Strauss-Kahn a intrat în clădirea tribunalului din New York la braţul soţiei sale, Anne Sinclair, în timp ce aproximativ o sută de manifestante purtând uniforme de hotel scandau: "Ruşine să vă fie!".

Îmbrăcat într-un costum bleumarin, DSK stătea în picioare în faţa judecătorului, căruia i-a spus: "not guilty" ("nevinovat").

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a decis aşadar să pledeze nevinovat în privinţa faptelor care i se reproşează.

Audierea nu a durat mai mult de 12 minute, după care DSK s-a întors în apartamentul său de lux de pe Franklin Street, unde se află sub strictă supraveghere din data de 20 mai.

Faptul că Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat înseamnă că urmează un proces a cărui dată nu a fost încă stabilită. Următoarea audiere va avea loc pe 18 iulie.