Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Explozie la Chişinău

explozie-chisinau.jpg

O maşină a explodat la Chişinău (Foto: Publika.md)

O explozie a avut loc marţi, 7 iunie, la Chişinău. O maşină a explodat în centrul capitalei Republicii Moldova. Cauzele sunt deocamdată neclare. Unii martori oculari vorbesc de o scurgere de gaze. Primarul Dorin Chirtoacă nu exclude însă ipoteza unui "atac terorist" sau a unei "reglări de conturi". Preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Igor Ţurcan, care trecea cu maşina personală prin apropiere a fost rănit grav şi a murit ulterior la spital.

Maşina care a explodat avea numere de înmatriculare din Rusia. Vehiculul a ars în totalitate, iar şoferul a fost transportat la spital, spun martorii.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a declarat că maşina era parcată de două zile lângă sediul Federaţiei de Tenis. Toţi cei aflaţi în zona respectivă au fost evacuaţi. "Toate măsurile pentru evitarea unor alte pericole similare deja au fost luate de Poliţie la faţa locului, după ce au ajuns aici", precizează Chirtoacă.

"Nu este exclus să fie vorba de un atac terorist, este vorba de un atac la comandă, o reglare de conturi şi ăsta este cel mai grav lucru! Aici vedem un atac asupra preşedintelui Federaţiei de Tenis în plin centrul oraşului, în plină amiază, lucru care nu a mai avut loc în Chişinău. Maşina care a explodat avea numere de înmatriculare din Federaţia Rusă. Ancheta o să stabilească cine şi cum, de unde", spune Dorin Chirtoacă.

Potrivit Jurnal de Chişinău, preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Igor Ţurcan, a fost grav rănit. Bărbatul a murit ulterior la spital.

 

Informaţii confuze privind explozia de la Chişinău

 

Potrivit corespondentului RFI la Chişinău, maşina care a explodat era marca Lada. Ofiţerul de presă al Comisariatului General de Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir, a declarat că Ţurcan a fost rănit în momentul în care ieşea din sediul Federaţiei de Tenis, în apropierea căruia era parcată maşina.

În acelaşi timp, un ofiţer de presă de la Situaţii Excepţionale Chişinău a spus că  maşina înregistrată în Federaţia Rusă a ars în întregime şi că martorii afirmă că autoturismul era parcat în zonă de două zile. Poliţia nu exclude ipoteza unui atentat cu bombă.

Presa scrie că Igor Ţurcan era în conflict cu fosta conducere a Federaţiei de Tenis, cu care se judecă în prezent.

Igor Ţurcan era un prosper om de afaceri din Chişinău, care activa în domeniul construcţiilor.

Corneliu Rusnac despre explozia de la Chişinău