Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medicii de familie pun piciorul în prag

Medicii de familie nu semnează contractele cu CNAS. Iată ce declară la RFI preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu. Ea contrazice anunţul de joi dimineaţă al agenţiilor de ştiri, spunând că declaraţiile preşedintelui Federaţiei Naţionale a Medicinei de Familie, Doina Mihailă au fost scoase din context.

"În niciun caz nu s-a pus problema semnării contractelor", spun medicii de familie. "S-a pus problema să ne manifestăm disponibilitatea de a facilita procesul de contractare după încheierea protestului, în sensul de a depune dosarele fără cererea de contractare sau cu cererea nesemnată, pentru a evita aglomeraţia de la casele de asigurări", se arată într-un comunicat de presă transmis de Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Medici de familie

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei

AscultăDownload

Cu alte cuvinte, medicii de familie doar vor depune dosarele pentru semnarea contractului cadru, dar nu vor semna contractul propriu-zis.

 

Medicii de familie nu renunţă la protest

 

Potrivit comunicatului, nu se pune problema ca medicii de familie să renunţe la un protest care durează de zile întregi, fără nici o rezolvare.

"Medicii de familie nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012", susţin cele două organizaţii profesionale.

La negocierile cu Ministerul Sănătăţii, reprezentanţii medicilor de familie au cerut două sute de milioane de lei pentru întreţinerea cabinetelor. De partea lor, oficialii ministerului şi CNAS au spus că această cheltuială nu poate fi susţinută.

Medicii de familie dau un ultimatum autorităţilor să suplimenteze bugetul alocat medicinei primare. În caz contrar, vor fi nevoiţi ca de marţea viitoare să taxeze consultaţiile.